Faq

Everything you wanted to know about solar panels but were afraid to ask

Hoe is het mogelijk dat jullie alles gratis kunnen aanbieden?

Jullie hoeven niets te betalen omdat wij eigenaar blijven van de panelen. Daardoor hebben wij recht op groenestroomcertificaten die we kunnen verkopen aan energieleveranciers. Bovendien genieten we van een schaalvoordeel. Door in grote aantallen te bestellen, verkrijgen we een betere prijs voor ons materiaal.


Zou ik niet beter alles zelf financieren aangezien jullie de installatie gratis kunnen aanbieden?

Eigenlijk niet. Ten eerste hoeven jullie bij ons niets te financieren en kun je dit geld bijvoorbeeld gebruiken om op reis te gaan. Ten tweede genieten wij van schaalvoordelen die als particulier moeilijk te verkrijgen zijn. Het is dus mogelijk dat de installatie jullie meer zou kosten dan de certificaten opbrengen. Je kan dit controleren op de zonnekaart van leefmilieu brussel.

Tenslotte heb je dan ook nog de administratie, monitoring en onderhoud zelf te doen: die diensten worden door ons allemaal gratis aangeboden. In het ongebruikelijk geval dat er een productieprobleem zou zijn, herstellen we dit zo snel mogelijk. Logisch aangezien we een zo goed mogelijke ervaring willen voor de klant enerzijds maar ook omdat we er zelf alle belang bij hebben zo veel mogelijk te produceren anderzijds (groenestroomcertificaten weet u wel).


Wordt er een lening aangegaan op mijn naam?

Nee, er wordt geen lening aangenaam op uw naam. Wij financieren alles.


Ik dacht dat het systeem van de groenestroomcertificaten niet meer bestond?

Inderdaad, er zijn geen groenestroomcertificaten meer voor particulieren in Vlaanderen en Walloniƫ. In Brussel daarentegen bestaat het mechanisme nog steeds en wordt het ook gesteund door de regulator Brugel. De regio heeft serieuze achterstand op zijn objectieven van hernieuwbare energie. De groenestroomcertificaten gaan dus nog even behouden blijven.

De reden waarom er in Brussel minder zonnepaneelinstallaties zijn, is dat de daken kleiner zijn, er meer risico is op schaduw , er minder huizen zijn en meer huurwoningen. Er is dus veel minder risico op oversubsidiering zoals in de andere regio's.


Hoe gaat de installatie concreet in zijn werk?

Tijdens onze afspraak verifieren we of uw dak aan onze criteria voldoet. Als dat het geval is, leggen we u de volgende etappes uit en tonen ook het contract zodat u kan zien dat er geen addertjes onder het gras zitten. Na het tekenen van het contract spreken we een datum af om de installatie zo snel mogelijk uit te voeren. Ons team komt naar uw woning om alles te installeren op 1 dag.


Wat moet ik doen in geval van problemen?

Verwittig ons! We garanderen een oplossing binnen de 72 uur (behalve in geval van force majeure).


Welke garantie wordt gegeven op het materiaal en de installatie?

Het contract wordt afgesloten voor 10 jaar. Gedurende die periode is de volledige installatie gedekt (materiaal plus manuren). Bovendien geeft de producent van de zonnepanelen een lineaire garantie van 25 jaar.


Wat moet ik doen wanneer ik verhuis?

Als u uw woning verkoopt, vragen we een clausule in de akte toe te voegen die de overdracht van de groenestroomcertificaten beschrijft.