Hoe werkt het in de praktijk?

Contacteer ons

Gebruik het contactformulier. Door uw adres in te vullen, kunnen we snel controleren of uw dak voldoet aan onze criteria.

Bezoek

Na afspraak bezoekt één van onze experten u zonder verplichting. Hij zal het dak controleren en de beste installatie voor uw dak bepalen.

Contract

We stellen u een duidelijk en simpel derdebetalerscontract voor. U zal zien dat de financiering, administratie en het onderhoud volledig op ons worden genomen.

Installatie

We installeren alles op één dag door gebruik te maken van kwalitatieve materialen. Na installatie zal een onafhankelijk organisme de installatie keuren.

Productie

Vanaf dag 1, behoort de productie u volledig toe. We blijven eigenaar van de installatie gedurende de eerste 10 jaar en krijgen de groenestroomcertificaten. Het zijn precies deze die ons toelaten dit uitzonderlijk aanbod te doen.

Na 10 jaar

Na 10 jaar wordt u eigenaar van de installatie in ruil voor een symbolische euro. U blijft nog jaren van de geproduceerde elektriciteit genieten. De levensduur van onze panelen wordt op 30 jaar geschat!

Wat is een groene stroomcertificaat?

De groenestoomcertificaten (GSC) zijn een vorm van steun voor de productie van groene energie, uitgegeven door een arrest van de Brusselse regering. Het is een vorm van subsidie om de producenten van hernieuwbare energie te steunen en ze aan te moedigen duurzame technologie te gebruiken. Deze GSC worden toegekend in functie van de hoeveelheid geproduceerde groene stroom.

De kopers van GSC zijn de 'grijze' stroomproducenten (de 'vervuilers') die zonder de certificaten boetes zouden moeten betalen. In 2019 is het quotum van certificaten 9.2% van de elektriciteit verkocht aan klanten. De quota stijgen jaar na jaar en zorgen zo dat het systeem van GSC blijft bestaan.


Hoe kunnen jullie dit gratis aanbieden?

Wij installeren en betalen de volledige installatie (panelen, omvormer, monitoring, ...) waarvan we eigenaar blijven de eerste 10 jaar. Tijdens die periode, betalen we onze kosten terug dankzij de GSC en jullie genieten van de geproduceerde stroom. Na 10 jaar wordt u eigenaar van de installatie .
Jullie moeten niks zelf betalen. Jullie moeten geen lening aangaan. Wij verdienen onze investering terug dankzij de GSC.

We hebben dus hetzelfde belang als jullie: we willen dat de installatie zoveel mogelijk stroom produceert.
Jullie kunnen dus zeker zijn dat we de prestaties van de installatie van dichtbij zullen volgen en kwaliteitsproducten gaan gebruiken.

Zo ontstaat er een win-win-win situatie:
Jullie hebben de gratis stroom vanaf dag 1, wij gebruiken de GSC om onze investering terug te verdienen en de regio Brussel is weer een stap dichter bij haar objectief van productie van hernieuwbare energie.